Πώληση Σπιτιού στη Γλυφάδα: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε

Πώληση σπιτιού στη Γλυφάδα

Είστε ιδιοκτήτης ακινήτου στη Γλυφάδα και έχετε αποφασίσει να αξιοποιήσετε τη μεγάλη αυτή ευκαιρία που παρουσιάζει η αγορά; Πολύ καλή ιδέα να πουλήσετε το σπίτι σας. Πράγματι, η παρούσα συγκυρία είναι εξαιρετικά πρόσφορη για να κερδίσετε από τη μεγάλη ζήτηση για αγορά κατοικιών, ιδιαίτερα σε μία περιοχή όπου οι τιμές ακολουθούν συνεχώς ανοδική πορεία.

Ωστόσο, προτού βάλετε το ακίνητό σας σε αγγελία, φροντίστε να κάνετε ορισμένες ενέργειες οι οποίες όχι μόνο θα συμβάλλουν στην πιο σύντομη πώληση αλλά θα αυξήσουν και την αξία του σπιτιού σας.

Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για όλα όσα χρειάζεται να μεριμνήσετε ώστε το σπίτι σας στη Γλυφάδα να αποφέρει τα μέγιστα όσον αφορά τα κέρδη σας. Επίσης, ακολουθώντας έστω και κάποια από τα tips που σας δίνουμε, η διαδικασία της πώλησης θα γίνει πιο εύκολη και γρήγορη.

#1. Κάντε επισκευές

Τώρα είναι η ώρα να διορθώσετε όλα αυτά τα ενοχλητικά πράγματα με τα οποία ζούσατε. Μέσα στο σπίτι, αναζητήστε σημεία όπως λεκιασμένες οροφές, πλακάκια που λείπουν, σπασμένα παράθυρα και πόρτες, έντονα γρατσουνισμένα δάπεδα και άλλα σημάδια παραμέλησης. Έξω, αναζητήστε σπασμένα ή ραγισμένα πλακόστρωτα, σκουριασμένα κάγκελα ή ραγισμένα σκαλοπάτια. Εάν έχετε ξύλινα δάπεδα, ελέγξτε για ρωγμές στις σανίδες. Γενικά, κάντε μια λίστα με όλα όσα βλέπετε και, στη συνέχεια, αποφασίστε ποια σημεία θα επισκευάσετε. Λάβετε υπόψη επίσης, ότι ένας κτηματομεσίτης μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος στον καθορισμό του τι πρέπει να γίνει και τι όχι.

#2. Περιποιηθείτε τον κήπο ή τη βεράντα

Συχνά οι κατοικίες στη Γλυφάδα διαθέτουν κήπους ή όμορφες αυλές. Εάν η κατοικία σας διαθέτει επομένως έναν τέτοιο χώρο προτού φτάσει κανείς στην είσοδο του οικήματος, είναι σημαντικό να κάνετε μία καλή πρώτη εντύπωση. Για να εξασφαλίσετε εξάλλου ότι οι αγοραστές θέλουν να δουν το εσωτερικό του σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι το εξωτερικό είναι προσεγμένο, τακτοποιημένο και φιλόξενο. Είναι σημαντικό να τακτοποιήσετε ή να φρεσκάρετε τη βεράντα, να διατηρήσετε το γρασίδι κομμένο και τα παρτέρια προσεγμένα, και γενικά να είναι αυτός ο χώρος που προδιαθέτει για το εσωτερικό, όμορφος και περιποιημένος. Ποτέ δεν ξέρετε, άλλωστε, πότε θα περάσει κάποιος υποψήφιος αγοραστής.

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τα μπαλκόνια: Είτε έχετε κήπο είτε όχι, φροντίστε να διατηρήσετε τα μπαλκόνια καθαρά και περιποιημένα, βάζοντας ενδεχομένως όμορφα καλλωπιστικά φυτά και έπιπλα που θα κάνουν τους υποψήφιους αγοραστές να σκέφτονται πόσο ωραία θα είναι να απολαμβάνουν τη θέα από το μπαλκόνι όταν θα μένουν εκεί.

#3. Καθαρίστε τους χώρους από τα περιττά αντικείμενα

Ακόμη και αν βρίσκεται σε μια περιζήτητη περιοχή όπως η Γλυφάδα, είναι επιτακτική ανάγκη το σπίτι σας να φαίνεται βιώσιμο. Οι δυνητικοί αγοραστές θα δυσκολευτούν να αξιολογήσουν το σπίτι σας εάν είναι γεμάτο περιττά πράγματα τα οποία δυσκολεύεστε να αποχωριστείτε. Πάρτε επομένως τις αποφάσεις τώρα και το σπίτι σας θα πουληθεί πιο γρήγορα ενώ πιο εύκολη θα γίνει και η μετακόμισή σας. Δεν είναι μυστικό ότι το να ξεκινήσετε είναι το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας. Κάντε την αρχή από ένα δωμάτιο ή ακόμη και από ένα μέρος ενός δωματίου κάθε φορά και μη λυπηθείτε τίποτα. Ανακυκλώστε χάρτινα αντικείμενα, δωρίστε βιβλία, παιχνίδια, ρούχα και οικιακά είδη που δεν χρειάζεστε. Εάν δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε μια ακόμη στοίβα χαρτιά ή παλιές φωτογραφίες, βάλτε τις σε ένα μεγάλο κουτί αποθήκευσης, βάλτε ετικέτα και τοποθετήστε το στην άκρη. Ακόμη και αν έχετε αρκετά τέτοια κουτιά αποθήκευσης, δεν θα φαίνεται ο χώρος ακατάστατος. Φυσικά, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε κάποια αποθήκευση ή στο γκαράζ σας.

#4. Καθαρίστε σε βάθος!

Αυτό μπορεί να είναι το πιο σημαντικό βήμα που κάνετε για να ετοιμάσετε το σπίτι σας για πώληση. Για να μπορεί ένα σπίτι να ανταποκρίνεται στην περιγραφή «προς πώληση», πρέπει να είναι καθαρό. Εάν διατηρείτε ήδη ένα καθαρό σπίτι, απλώς συνεχίστε την καλή δουλειά, διενεργώντας τακτικούς ελέγχους για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν παραμεληθεί οι ελάχιστα χρησιμοποιημένες ντουλάπες και άλλες γωνίες και σημεία που δεν αποτελούν μέρος της εβδομαδιαίας ρουτίνας σας.

Εάν πάλι, το σπίτι είναι ήδη παραμελημένο, ήρθε η ώρα για βαθύ καθαρισμό. Εάν το σπίτι έχει πάνω από ένα επίπεδα, ξεκινήστε από την κορυφή (τη σοφίτα ή τα δωμάτια του δεύτερου ορόφου) και προχωρήστε προς τα κάτω. Καθαρίστε πρώτα τα φωτιστικά οροφής, τρίψτε τοίχους και ξύλα και τελειώστε με τα δάπεδα. Καθώς προχωράτε από πάνω προς τα κάτω, φροντίστε να έχετε ολοκληρώσει πλήρως μια περιοχή προτού προχωρήσετε. Τέλος, μην υποτιμάτε τη δύναμη των καθαρών παραθύρων. Μπορεί οι αγοραστές να μην πουν «Ουάου, καθαρά παράθυρα!», όμως, τα αστραφτερά τζάμια φαίνονται υπέροχα από έξω και με τα φώτα αναμμένα.

#5. Βάψτε τους τοίχους

Σίγουρα χρειάζεται να βάψετε όλα τα δωμάτια, ώστε το σπίτι να φαίνεται όμορφο και περιποιημένο. Εάν αποφασίσετε να το φρεσκάρετε ωστόσο, προτιμήστε ουδέτερα χρώματα. Πέρα από το γεγονός ότι δεν έχουν όλοι τα ίδια γούστα, τα ουδέτερα χρώματα είναι μια έξυπνη επιλογή καθώς δεν αποσπούν την προσοχή και επιτρέπουν στους πιθανούς αγοραστές να φανταστούν πώς θα είναι τα πράγματά τους στο σπίτι σας.

#6. Αναδιατάξτε έξυπνα τα έπιπλά σας

Τα έπιπλά σας είναι τοποθετημένα με τον τρόπο που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές σας ανάγκες και της οικογένειάς σας.  Όταν όμως σκοπεύετε να πουλήσετε το σπίτι σας, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα έπιπλά σας ως εργαλεία μάρκετινγκ για να δημιουργήσετε, συν τοις άλλοις,  ελκυστικές βινιέτες. Επομένως, αποφύγετε τα έπιπλα να παρατάσσονται κατά μήκος των τοίχων. Τραβήξτε τον καναπέ μακριά από τον τοίχο και τοποθετήστε τις καρέκλες κοντά για να δημιουργήσετε μια περιοχή που δίνει την αίσθηση της οικειότητας. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε κάποια έπιπλα, ώστε να είναι εύκολο για τους ανθρώπους να περπατούν στα δωμάτια. Αν ήδη έχετε ζήσει οι ίδιοι την εμπειρία να έχετε περιηγηθεί σε σπίτια-μοντέλα τα οποία σας έκαναν να θέλετε να ζήσετε εκεί, αυτό είναι ακριβώς που πρέπει να κάνετε και στο δικό σας σπίτι.

#7. Δημιουργήστε έναν φιλόξενο χώρο υποδοχής

Εάν το διαμέρισμά σας δεν έχει ελκυστική είσοδο, δημιουργήστε την. Χρησιμοποιήστε έναν πάγκο με επένδυση και κρεμάστε μερικούς γάντζους για παλτά ή φτιάξτε έναν απλό χώρο αποθήκευσης και οργάνωσης στην είσοδο. Έτσι θα διατηρήσετε τακτοποιημένο τον χώρο σας ενώ η είσοδος θα κερδίσει τις πρώτες εντυπώσεις.

#8. Αναβαθμίστε τον φωτισμό

Εάν οι λάμπες και τα άλλα φωτιστικά σας είναι ξεπερασμένα και παλιά, σκεφτείτε να τα αντικαταστήσετε με μοντέρνα. Οι αγοραστές δεν θέλουν να αισθάνονται ότι κάνουν ένα βήμα πίσω στο χρόνο με ξεπερασμένα αξεσουάρ. Επιπλέον, ο σωστός φωτισμός αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τα πλεονεκτήματα του σπιτιού σας. Και αυτή είναι μια εύκολη λύση που θα σας βοηθήσει να πουλήσετε το σπίτι σας στη Γλυφάδα πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι φαντάζεστε.

#9. Προσλάβετε έναν έμπειρο μεσίτη ακινήτων

Αν και τελευταίο στη λίστα που σας προτείνουμε, στην πραγματικότητα η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε τη συνεργασία ενός ικανού μεσίτη, με βαθιά γνώση και εμπειρία στην αγορά της Γλυφάδας. Η επικοινωνία με τον άνθρωπο που θα είναι δίπλα σας σε κάθε στιγμή της διαδικασίας πώλησης πρέπει να γίνει ταυτόχρονα σχεδόν με την απόφασή σας να πουλήσετε το σπίτι σας. Για την ακρίβεια, η επικοινωνία περίπου τρεις μήνες νωρίτερα από την ημέρα που θα βάλετε την αγγελία για πώληση του σπιτιού σας, θα σας βοηθήσει πολλαπλώς. Ειδικότερα:

  • Θα έχετε πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με την αξία του σπιτιού σας μέσω της συγκριτικής ανάλυσης αγοράς του έμπειρου κτηματομεσίτη.
  • Θα λάβετε εξατομικευμένες συμβουλές για το ποιες μικροαλλαγές και επισκευές χρειάζεται το σπίτι σας προτού πουληθεί — και τι μπορείτε να παραλείψετε.
  • Θα συντονίσετε καλύτερα τις κινήσεις σας, όπως μια επιθεώρηση οικίας ή/και μια προκαταρκτική αναφορά τίτλου πριν το σπίτι σας βγει στην αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία με έναν μεσίτη ακινήτων θα σας βοηθήσει να κερδίσετε πολύτιμο χρόνο καθώς και χρήματα, εφόσον εάν προχωρήσετε μόνοι σας είναι πιθανόν –εκτός αν γνωρίζετε πολύ καλά τον χώρο του real estate- να κάνετε λάθος κινήσεις που θα σας κοστίσουν.

Πώληση σπιτιού στη Γλυφάδα – Ποιον θα εμπιστευτείτε;

Αν επομένως σκέφτεστε ή έχετε ήδη αποφασίσει να πουλήσετε το σπίτι σας στη Γλυφάδα, το μεσιτικό γραφείο RE/MAX Plus Ευθυμίου είναι στη διάθεσή σας για να σας κατευθύνει και να σας συμβουλέψει σε κάθε στάδιο. Η εμπειρία μας στην περιοχή και η γνώση της αγοράς της Γλυφάδας θα γίνουν οι προσωπικοί σας σύμβουλοι και η πώληση του σπιτιού σας θα σας αποφέρει ό,τι ακριβώς έχετε ονειρευτεί.

Πώληση Σπιτιού στη Γλυφάδα: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε
Κύλιση προς τα επάνω