Πώληση Ακινήτου σε Κινέζους – Πώς & με Ποιους;

κιζεζοι αγοραστεσ ακινητων

Οι Κινέζοι βρίσκονται πρώτοι στη λίστα των επενδυτών στην Ελλάδα όσον αφορά τα ακίνητα. Σε αυτό έχει συμβάλει και συνεχίζει να ευνοεί το καθεστώς χορήγησης άδειας διαμονής μέσω του προγράμματος της Golden Visa. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατα στοιχεία οι χορηγήσεις Golden Visa σε αγοραστές ακινήτων ανά χώρα ανέρχονται σε 6.044 από τις οποίες οι 4.129 ήταν σε Κινέζους. Επομένως, οι πολίτες της χώρας του Δράκου είναι εκείνοι που έδωσαν ώθηση στο Real Estate της Ελλάδας. Και είναι εκείνοι που οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να θεωρούν τους πλέον κατάλληλους υποψήφιους αγοραστές.

Γιατί προτιμούν την Ελλάδα;

Ο λόγος που η χώρα μας είναι τόσο ελκυστική στους Κινέζους αγοραστές ακινήτων είναι κατά κύριο λόγο το ελκυστικό πρόγραμμα της Golden Visa. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να αγοράσουν οι πολίτες τρίτων κρατών ακίνητο με το ελάχιστο ποσό των 250.000 ευρώ. Τιμή ιδιαίτερα προσιτή σε σχέση με άλλα κράτη της Ευρώπης. Για παράδειγμα, η πιο κοντινή στις τιμές της ελληνικής Golden Visa είναι η Μάλτα με όριο μεταξύ 275.000-320.000 ευρώ. Ακολουθεί η Κύπρος με 300.000 ευρώ για αγορά όμως μόνο νεόδμητων ακινήτων, η Πορτογαλία με 350.000 και πάλι για επενδύσεις σε ακίνητα εκτός Λισαβόνας, η Ισπανία έχει ελάχιστο όριο τα 500.000 ευρώ ενώ φτάνει τα 2.000.000 ευρώ!

11

Με ένα επομένως φτηνό σχετικά ποσό, οι Κινέζοι μπορούν να αποκτήσουν σπίτι οπουδήποτε στην ηλιόλουστη και πανέμορφη Ελλάδα και μέσω του προγράμματος να έχουν πρόσβαση και στις χώρες της Ε.Ε. Έπειτα, οι καλές σχέσεις με την Κίνα και η δραστηριοποίηση Κινεζικών κολοσσών όπως η COSCO αποτελούν εγγύηση για τους πολίτες της χώρας της Ανατολής ότι η επένδυσή τους θα είναι ασφαλής.

Πολλοί μάλιστα Κινέζοι αγοραστές ακινήτων δεν περιορίζονται στο να αποκτήσουν την πολυπόθητη Visa, αλλά βλέπουν στο ελληνικό real estate επενδυτικές ευκαιρίες. Έτσι, εκατοντάδες διαμερίσματα έχουν περάσει σε κινεζικά χέρια, ακόμη και πολυκατοικίες τα οποία ακόμη και όταν δεν μένουν στη χώρα τα εκμεταλλεύονται μέσω του AirBnb. Kαι όχι μόνο. Στήνουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τις δικές τους Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες για να κάνουν αγοραπωλησίες και κάνουν συνεργασίες προκειμένου να ενταχθούν και άλλοι συμπατριώτες τους στο πλέον ευνοϊκό πρόγραμμα της Golden Visa. Εξάλλου οι τιμές των ακινήτων στο Πεκίνο και τη Σαγκάη είναι εξαιρετικά υψηλές. Επομένως οι επενδύσεις τους στο Real Estate της Ελλάδας, και κυρίως της Αθήνας –όπου οι τιμές αυξήθηκαν ακόμη και κατά 30% τα τελευταία δύο χρόνια- αποδεικνύονται πολύ γρήγορα κερδοφόρες.

Οι Κινέζοι αγαπούν ιδιαίτερα την Αθηναϊκή Ριβιέρα

Κατά μεγάλη πλειονότητα οι Κινέζοι που επενδύουν στην Ελλάδα προτιμούν την Αθήνα. Το κέντρο της πρωτεύουσας έχει την τιμητική του στις επιλογές των κινέζων επενδυτών ιδιαίτερα εκείνων που θέλουν να εκμεταλλευτούν ακίνητα που χρειάζονται ανακαίνιση καθώς μπορούν να τα αγοράσουν πιο φτηνά και να τα μεταπωλήσουν. Πιο κεντρικές περιοχές προτιμούν και εκείνοι που θέλουν να διαμείνουν στη χώρα, ώστε να έχουν εγγύτητα σε μέσα μεταφοράς και υπηρεσίες, αλλά και άμεση πρόσβαση σε σχολεία και πανεπιστήμια. Είναι γνωστό πως είναι πολλοί οι Κινέζοι που θέλουν να συνδυάσουν τη ζωή στην Ελλάδα με το καλό εκπαιδευτικό σύστημα για τα παιδιά τους.

Ωστόσο από τις πιο αγαπημένες περιοχές για αγορά κατοικίας είναι και για τους Κινέζους τα Νότια Προάστια, με ιδιαίτερη προτίμηση, το Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο, τη Γλυφάδα και τη Βούλα. Τα διαμερίσματα και οι κατοικίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας ελκύουν περισσότερο όσους αγοράζουν ακίνητα με στόχο να διαμένουν ορισμένους μήνες τον χρόνο. Έτσι, μπορούν να απολαμβάνουν το καλοκαίρι τα πλεονεκτήματα των παραθαλάσσιων ελληνικών αστικών θέρετρων και το υπόλοιπο διάστημα να κερδίζουν χρήματα μέσω της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης.

Επιπλέον, τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής επιλέγουν για να διαμείνουν και πολλοί καλλιτέχνες, κυρίως εικαστικοί, και φυσικά οι εύποροι Κινέζοι που συνδυάζουν τα προτερήματα της χώρας μας με το πρεστίζ του να ζει κανείς στην Ευρώπη.

Πώληση Ακινήτου σε Κινέζους – Πώς;

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι οι ιδιοκτήτες κατοικιών στα Νότια Προάστια έχουν ένα λόγο παραπάνω να προσβλέπουν στους Κινέζους αγοραστές για πιο άμεση και συμφέρουσα πώληση.

Το κτηματομεσιτικά γραφεία RE/MAX Plus και RE/MAX Plus Ευθυμίου με ειδίκευση στα Νότια Προάστια είναι και όσον αφορά την πώληση ακινήτου σε Κινέζους ο συνεργάτης που χρειάζεστε. Πέραν εξάλλου της πολυετούς εμπειρίας μας στο Real Estate και ιδιαίτερα της αγοράς των Νοτίων Προαστίων, τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει ενδιαφέρον και δράση και όσον αφορά τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές. Με τις γνώσεις που έχουμε αποκομίσει και τη συνολική εμπειρία αλλά κυρίως την προσωπική δουλειά, οι συνεργάτες του γραφείου μας φροντίζουν πάντα για την πλέον επιτυχημένη πώληση του ακινήτου σας.   

Πώληση Ακινήτου σε Κινέζους – Πώς & με Ποιους;
Κύλιση προς τα επάνω