Αγορά Κατοικίας στη Γλυφάδα – Πλήρης Οδηγός [2021]

αγορά σπιτιού στη γλυφάδα

Αν υπάρχει μια περιοχή στην Αττική που συνδυάζει τη ζωή στην πόλη με τα προνόμια ενός παραθεριστικού κέντρου δεν είναι άλλη από την ξακουστή παραθαλάσσια και άψογα ρημοτομημένη Γλυφάδα.

Κοσμοπολίτισσα και πάντα φιλόξενη σε ό,τι πιο καινούργιο και σύγχρονο, η Γλυφάδα ήταν ανέκαθεν επίκεντρο της καλής ποιοτικής ζωής.

Θάλασσα, διασκέδαση και εμπορικά καταστήματα, καθαριότητα, ομορφιά, αίγλη. Ό,τι πιο σύγχρονο και πιο in βρισκόταν πάντα στη Γλυφάδα με τα γνωστά νυχτερινά κέντρα, τα εξαιρετικής αισθητικής καφέ και μπαρ. Αλλά και με τα επώνυμα εμπορικά καταστήματα, τους μεγάλους και λαμπερούς δρόμους, την καλαισθησία σε κάθε σημείο που αναδεικνύουν τη Γλυφάδα σε βασίλισσα των Νοτίων Προαστίων. Εκεί φυσικά βρίσκονται και μερικά από τα πρώτα και καλύτερα ξενοδοχεία της Αττικής, αφού η Γλυφάδα ήταν πάντα σημείο αναφοράς για όσους επισκέπτονταν την Αθήνα. Τόπος κατοικίας, επίσης, πολλών διάσημων καλλιτεχνών και πολιτικών αλλά και διπλωματών και ξένων που εργάζονται στην Ελλάδα.

Τα κτίρια και οι κατοικίες φυσικά, ανάλογες της αίγλης της διόλου τυχαία επονομαζόμενης Ριβιέρας της Ανατολής.

Αν και πραγματικά η φήμη της είναι ήδη εγγύηση, ας δούμε μερικά ακόμη στοιχεία γιατί αξίζει να επενδύσει κανείς στην αγορά σπιτιού στη Γλυφάδα, την περιώνυμη και πανέμορφη αυτή περιοχή.

Από φημισμένη Αιξωνή σε διάσημη Γλυφάδα

Η αίγλη της Γλυφάδας ξεκινά ήδη από τους αρχαίους χρόνους. Ήταν εξάλλου ένας από τους δήμους της αρχαίας Αθήνας με το όνομα Αιξωνή, λόγω της φημισμένης αιξωνικής τρίγλης της, δηλαδή, το μπαρμπούνι. Γλυφάδα ονομάστηκε μόλις τον προηγούμενο αιώνα όταν ανακαλύφθηκαν πηγάδια με υφάλμυρο (γλυφό) νερό, τα οποία βρίσκονταν στην περιοχή μέχρι και πρότινος. Και ήταν από τότε, το 1920, που η Γλυφάδα αναδείχθηκε σε ένα μικρό προάστιο της πρωτεύουσας, με 173 μόνιμους κατοίκους.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 μέχρι τις αρχές του 1990η Γλυφάδα ήταν η περιοχή όπου διέμεναν οι περισσότεροι Αμερικανοί στρατιωτικοί της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρισκόταν στο Ελληνικό, οι οποίοι επέδρασαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της πόλης των νοτίων προαστίων: από την κουζίνα μέχρι τη διασκέδαση. Από εκεί ξεκίνησαν άλλωστε μεγάλες αλυσίδες ταχυφαγείων (fast food), η μαζική κατανάλωση της Coca Cola στην Ελλάδα κ. ά.

Σήμερα η Γλυφάδα είναι ένας από τους πλουσιότερους οικονομικά δήμους της Αττικής καθώς και έδρα πολλών δημόσιων υπηρεσιών αλλά και οργανισμών.

Διαθέτει επιπλέον δύο καλαίσθητες μαρίνες, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο, πολλά και άρτια κατασκευασμένα αθλητικά κέντρα καθώς και διάφορα πολιτιστικά ιδρύματα.

Φυσικά, εδώ βρίσκεται και το διάσημο Γκολφ της Γλυφάδας, σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του ακριβού σπορ και όχι μόνο.

Μορφολογία της Γλυφάδας

Η Γλυφάδα, απέχει από το κέντρο της Αθήνας 14 χιλιόμετρα και αποτελεί το μεγαλύτερο από τα παραδοσιακά νότια προάστια. Εκτείνεται δε από τη θάλασσα του Σαρωνικού μέχρι τις ρίζες του Υμηττού.

Η λεωφόρος Βουλιαγμένης, διασχίζει την περιοχή σε όλο το μήκος της, από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά. Σχεδόν παράλληλη προς τη Βουλιαγμένης, η παραλιακή λεωφόρος Ποσειδώνος διατρέχει όλο το παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας η οποία χωρίζεται επιπλέον σε δύο βασικά τμήματα: την Άνω Γλυφαδα και την Κάτω Γλυφάδα. Στην Άνω Γλυφάδα περιλαμβάνονται οι επίσης γνωστές γειτονιές Τερψιθέα, Πυρνάρι, Ευρυάλη, Αίγλη, Αιξωνή και Δικηγορικά. Η Κάτω Γλυφάδα η οποία συνορεύει με το Ελληνικό, την Αργυρούπολη και τη Βούλα περιλαμβάνει το κέντρο της πόλης και τον Άγιο Νικόλαο.

Αγορά σπιτιού στη Γλυφάδα

Σε μια περιοχή που βρίσκεται στα ύψη στις λίστες με τα πιο ακριβά ακίνητα αλλά και εκείνων με τα περισσότερα νεόδμητα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι οι τιμές θα κυμαίνονται ανάλογα.

Φυσικά, οι νέες επενδύσεις όπως στο γειτονικό Ελληνικό αλλά και εντός της ζώνης της Γλυφάδας όπως το παραθεριστικό κέντρο πόλης στα Αστέρια (εκτιμώμενη επένδυση ύψους 60 εκ. ευρώ) από την Grivalia Hospitality ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τόσο την αίγλη όσο και την αξία της περιοχής. 

Σύμφωνα με έρευνα τον Φεβρουάριο 2019 (RE/MAX) η μέση κατώτερη τιμή για τα σπίτια που κατασκευάστηκαν πριν από το 2014 είναι τα 1800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ ανώτερη μέση τιμή είναι τα 2600 ευρώ. Τα πιο καινούρια ακίνητα τα οποία κατασκευάστηκαν την τελευταία πενταετία έχουν μέση κατώτερη τιμή στα 2800 ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μέση ανώτερη τιμή είναι τα 5000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Σε κάθε περίπτωση οι ιδιοκτήτες και οι αγοραστές κατοικιών στη Γλυφάδα ωφελούνται ιδιαίτερα καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον στην περιοχή παραμένει υψηλό –κατά βάση από ξένους και σε μικρότερο βαθμό από Έλληνες. Το πρόγραμμα χορήγησης άδειας διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών για επενδύσεις σε ακίνητα ελάχιστης αξίας 250.000 ευρώ σε συνδυασμό με καλές αποδόσεις μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης (όπως το Airbnb) τροφοδοτεί τη ζήτηση για κατοικία στη Γλυφάδα. Έτσι, αυξάνεται και το κατασκευαστικό ενδιαφέρον και αναδύονται όλο και πιο πολλές νέες και πάντα καλαίσθητες οικοδομές.

Οι τιμές πώλησης ακινήτων στη Γλυφάδα είχαν υποχωρήσει κατά 40%-45% κατά τη διετία 2015-2017 ενώ σε σχέση με τα Βόρεια Προάστια της Αττικής είχαν τότε καταγράψει μια γενικότερη ανθεκτικότητα (46%-50%).

Από το 2018 οι τιμές άρχισαν και πάλι να ανεβαίνουν με τους ειδικούς της αγοράς να εκτιμούν ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Η περιοχή αποτελεί επομένως μία περιοχή-φιλέτο για επενδύσεις σε Real Estate. Είτε για κατοικία είτε για επαγγελματική στέγη είτε ακόμη ως επένδυση για το μέλλον η αγορά ακινήτου στη Γλυφάδα αποτελεί μία έξυπνη και με πολλαπλά οφέλη κίνηση.

Προκειμένου ωστόσο να βρείτε τόσο το κατάλληλο ακίνητο όσο και τους τρόπους πληρωμής που σας συμφέρουν περισσότερο, απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο σύμβουλο ακινήτων της περιοχής. Ο μεσίτης/σύμβουλος ακινήτων ο οποίος θα σας καθοδηγήσει έγκυρα και με ασφάλεια σε κάθε βήμα στην αγορά σπιτιού στη Γλυφάδα, είναι ο σύμμαχός σας για να πραγματοποιήσετε το όνειρο σας.

Αν θέλετε τη βοήθεια ενός έμπειρου μεσιτικού γραφείου στη Γλυφάδα καλέστε μας. Εκμεταλλευτείτε την μεγάλη εμπειρία μας στις αγορές και πωλήσεις κατοικιών στην περιοχή και βγείτε κερδισμένοι από τις διακυμάνσεις της αγοράς. Επικοινωνήστε απευθείας μαζί μου στο τηλέφωνο 698 8688622

Αγορά Κατοικίας στη Γλυφάδα – Πλήρης Οδηγός [2021]
Κύλιση προς τα επάνω